2017. július 21., péntek

Brno - Jablonec 2: 3, hostia vyhrali vďaka gólom z prvého polčasu

"V závere sme stratili koncentráciu, ale naše víťazstvo podčiarklo úspešnú sezónu," povedal po zápase hosťujúci tréner Jaroslav Šilhavý.


Jednoznačný ráz dala zápasu hneď prvý štvrťhodina. V nej Jablonec domácej prehrával kombinačné súhrou, prehľadom, individuálne technikou a jednoduchým prechodom do protiútokov.

Už v 6. minúte Pospíšil obišiel v strede poľa troch hráčov Brna a presnou prihrávkou našiel za obrancu stavky online nabiehajúceho Nováka, ktorý prekonal bezmocného Melichárka. Jablonecký bek sa v lige trafil jedenástykrát v sezóne.

Po chybnom rozohran ie domácich obrancov získal v súboji s Keresteš v 14. minúte loptu Masopust.Presným centrom z pravej strany našiel voľného Doležala, ktorý prehodil brnenského brankára a pridal druhý gól.

Zbrojovka sa herni trápila a dlho nedokázala založiť kloudnou akciu. Snaha o protiútok končila hneď v zárodku na nepresné prihrávke. Z výkonu Brňany najviac vynikala bezradnosť. Za celý úvodný polčas zahrozil po Moukanzově dlhom centre len v 20. minúte Vávra, ktorého strela tesne minula bránku.

Po získaní dvojgólového náskoku hrali Severočesi ešte vo väčšej pohode.Ich hernú prevahu vyjadril pred koncom polčasu po Rossiho centre pohotový strelec Doležal tretím gólom.

Po zmene strán Zbrojovka stačila so súperom porovnať krok a získala územnú prevahu. "Zápas sme si zbytočne zdramatizovali," vedel Šilhavý. "Ľahkovážne sme prišli o získaný náskok, zatiaľ čo Brno hralo s nadšením. A keď dalo stavkovanie online druhý gól, tak sme sa strachovali o výsledok až do konca. "

V 70. minúte totiž po zmätkoch v jabloneckej obrane trafil Sýkora tyčku a ten istý hráč o dve minúty neskôr prekonal prízemný strelou brankára spíte.

Deväť minút pred koncom vykresal nádej na zvrat druhým gólom Jugas.Vyrovnať sa už aktívne hrajúcim Brňanům nepodarilo a na záver ligovej sezóny si pripísali tretie porážku za sebou.

"Bolo až strašidelné, ako sme prehrávali osobné súboje. V druhom polčase sme išli do rizika, dostali súpera pod tlak a pri troche šťastia sme mohli remizovať. Jablonec ale vyhral zaslúžene, "uznal tréner Brna Václav Kotal.

stavky

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése