2017. július 21., péntek

Hádzanárky zdolali v odvete Holandsko, ale na MS si nezahrajú

"Splnili sme jeden z cieľov, ktorý sme si pred dnešným zápasom dali - a to vyhrať. Postup bol bohužiaľ pred zápasom ďaleko. Vyhrať o desať gólov s takýmto súperom je strašne ťažké. Aj takto bol náš výkon na hranici možností. Ťažko povedať, čo urobiť lepšie. Na lepší výkon ako dnes, myslím, nemáme, "povedal novinárom Bašný.

" Rozhodlo sa v prvých 20 minútach druhého polčasu v Holandsku. Nehrá sa na tri polčasy, ale na 120 minút a my ten jeden prehrali o 11 gólov. Takáto hluché miesta môžeme mať päť sedem minút, ale nie dvadsať. To sa potom s týmito tímami nedá dohnať, "doplnil kouč.

České hráčky po vysokej prehre v prvom dueli nemali čo stratiť a vstúpili do odvety s elánom.Rýchlo viedli 3: 0 a náskok si udržiavali po celý prvý po lčas rovnako ako v Arnheme, kde im potom nevyšlo druhé dejstvo.

Domáce hádzanárky predovšetkým veľmi dobre bránili, mohli sa spoľahnúť aj na zákroky gólmanky Raníkové a v 22 . minúte odskočili po sedmičke Luzumová na 9: 5.

Vzápätí mohol český celok zmazať polovicu straty z prvého duelu, lenže útok nepremenil a Holanďanky do pauzy znížili. Podobne ako v úvodnom zápase sa presadili v posledných sekundách úvodného dejstva a do kabín tak išli Češky len s jednogólovým vedením.

"Viedli sme o štyri góly a mali presilovku. Tam to mohlo vyzerať nádejne v tú chvíľu, ale v Holandsku sme taky viedli o štyri v 25.minúte a prehrali o desať, "poznamenal český tréner.

Na rozdiel od duelu v Arnheme ale Bašného tím v druhej polovici tentoraz neodpadol. Domáci celok pokračoval vo výbornej obrane a po šnúre troch gólov sa vo 46. minúte dostal do doposiaľ najvyššieho vedenia v zápase 20:1 5, keď únik úspešne zakončila Knedlíková.

Češky ale stále potrebovali zmazať stratu ešte o ďalších päť gólov, čo bolo proti siedmemu celku z uplynulého európskeho šampionátu nad ich sily. Holanďanky totiž sériou piatich gólov bleskovo zrovnali a definitívne uťal posledný zvyšok slovenských nádejou na postup.

"Jednoducho sme nemali na to, aby sme to zmazali.Holanďanky si to strážili a v dôležitých momentoch nedopustili, aby to vyzeralo, že by sme mohli tú desetigólovou stratu dohnať, "mienil Bašný.

V závere domáci tím vybojoval aspon cennú výhru, ktorú pečatil zo sedmičky Keclíková. Po zápase sa s reprezentačnou kariérou rozlúčila Helena Štěrbová.

Češky budú chýbať na druhej veľkej akcii po sebe, keď vlani smolný o jediný gól nepostúpili na európsky šampionát.Predtým si zahrali na majstrovstvách Európy v roku 2012 a svetovom šampionáte 2013.

"Dvakrát za sebou sme po x rokoch postúpili na šampionát, ale bohužiaľ po tých dvoch rokoch a trochu nešťastne dohrané kvalifikáciu vlani s Poľskom nastala určitá generačná obmena. Štyri päť dôležitých hráčok tu nebolo a to je poznať pri úzkom počte hráčok, ktoré môžu tieto zápasy hrať, "mienil Bašný.

" Táto sezóna ale určite tímu, ktorý sa obmieňa, niečo dala a skúsime to zúročiť v budúci. Máme v kvalifikácia ME skupinu, z ktorej sa dá postúpiť, "načrtol Bašný ďalšie ciele tímu.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése