2017. július 20., csütörtök

Prečo si tak nehral na jar, hecovali sa ostravskí futbalisti

"Hronek je v Liberci," oznámil ostravský tréner Radomír Korytář. "Pokiaľ ide o Budinskeho, tak Vlašimští nechcú, aby u nás trénoval. Všetko je v riešení. "

Ostravské post brankára nijako netrápi, aj keby odišla doterajšie jednička Jiří Pavlenko. Majú Vojtecha Šrom a Jakuba Andrejka.

"Ide nám hlavne o to, vyskúšať nových hráčov, a treba sa niekto uchytí," povedal Korytář. "Keď je reálna šanca, aby prišli za dobrých podmienok, tak sa tomu nebránime."

Baník nutne potrebuje krajnej ofenzívnych hráčov a strelca, keď Milan Baroš je od piatku v Mladej Boleslavi. "Pokiaľ ide o kraj zostavy, tak som dostal dobrú správu, že nádejne vyzerá príchod hráča, ktorého by sme nemuseli testovať a bol by prínosom," podotkol Korytář.Meno nepre zradil, len pripustil, že je zo Slovenska.

V pondelok má do Ostravy doraziť na skúšku srbský hrotový útočník. "Je to mladý chlapec, ale mám informácie, že je technicky veľmi zdatný a charakterovo dobrý," uviedol Radomír Korytář. "Teraz budeme stále tím dopĺňať, hráča skúšať a vyhodnocovať, či zapadnú, alebo nie."

Baník má síce nového trénera, ale väčšina hráčov ho pozná už z jesene, kedy u družstva bol s Martinom Svědíkem, ale iz juniorky, ktorú viedol na jar.

"Pri prvom stretnutí nám povedal, akú má predstavu," povedal stredopoliar Patrik Mišák.Aj on už pod trénerom Korytářem hral. "Na jar, za juniorku," pripomenul. "Je to tréner, ktorý má vízie, chce hrať atraktívnejší štýl, útočne, čo bolo vidieť už na tom prvom tréningu, kedy nás stále nabádal, aby sme chodili do presinku. Uvidíme, ako ten tím bude fungovať. "

Ostravskí si na včerajšom tréningu na ihris ku pri Základnej školy v Šoupalově ulici v Ostrave-Porube zahrali futbal. A šli do seba poriadne tvrdo. Hneď na úvod to zaiskrilo medzi Michalom Frydrych a Ondrejom Sukup.

"Ak nejde o nejaký zákerný zákrok, tak do súbojov nezasahujte. Najlepšie je, keď si to hráči vydiskutujú medzi sebou, čo sa aj stalo, "povedal Korytář. Hráči si hru užívali.A po ostrejších stretoch sa ozvalo aj popíchnutí: "Prečo si tak nehral na jar v lige?"

A keď sa vo vedľajšej školskej budove ozval zvonček, ktosi z futbalistov preniesol: "Je čas na desiatu." Lenže hra pokračovala. Občas do nej zasiahli tréneri Korytář s Tchuřem. Okrem iného duel prerušili, keď sa im nepáčilo nedôsledné napádanie protivníkov.

"Chlapci musia k protihráčom dostupovat skôr, aby mali šancu získať loptu," podotkol Korytář. "A musia chodiť dopredu vo väčšom počte a šprintovať tam, mať hlad po góloch, a nie sa len pozerať, keď prih rajú.Musíme byť aktívni celých deväťdesiat minút. "

Práve na aktívnej hre chcú tréneri stavať. "Budeme sa snažiť súpera Prešova už na jeho obranné polovici, aby sme tam získavali balóny a aby sme ich mali pod kontrolou a nedochádzalo k zbytočným nevynúteným stratám," uviedol Korytář.

Uznáva, že do 25. júla, kedy začne nový ročník prvej ligy, je na prestavbu mužstva krátka doba. "Ale musíme do seba dostať nejaké návyky."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése