2017. július 20., csütörtök

Turnaje v Mariánskych Lázňach: za dva roky Galeův pohár, teraz žiaci

"Nadväznosť na Galeův pohár to nie je, pretože ten by sme chceli priviesť späť do Mariánskych Lázní," upozorňuje Stanislav Česal, hlavný usporiadateľ turnaja a predseda TCF Signalbau Mariánské Lázně. "Už sme o tom rokovali s agentúrou, ktorá ho organizuje."

Všetko pozdržala plánovaná rekonštrukcia areálu klubu, kvôli ktorej bola vlani odsunutá na druhú koľaj i extraliga. Z tej Mariánské Lázně po dvanástich rokoch pôsobenia zostúpili.

Čaká sa na rekonštrukciu

Teraz sa čaká , až bude dokončená rekonštrukcia areálu. "Mala to byť rekonštrukcia, ale po začatí prác sa prišlo na to, že objekt nemá žiadne základy a je v havarijnom stave. Preto sa muselo demolovať a teraz s a rieši povolenie.Preto sme sa trochu zdržali. Do začiatku budúcej sezóny by malo byť hotové, "vysvetľuje Česal.

Pôvodný komplex šatní a zázemia pri vchode z Anglickej ulice bol zbúraný. Koncom februára sa začali kopať základy a na tom mieste vyrastie trojposchodový apartmánový dom s reštauráciou, fitness, saunou, bazéniky. Prázdne miesto stále zostáva z vyššie uvedených dôvodov. Plánom je mať funkčný areál, na dvoch kurtoch vyrastie pevná hala.

"Komplex by mal byť hotový do konca roka a financovaný je celý z vlastných zdrojov, prípadne úveru.Areál sme od mesta kúpili a je náš, staviame zo súkromných prostriedkov, "hovorí Česal.

Za dva roky Galeův pohár

Budúci rok by teda malo byť dostavané a ďalší rok by sme už mali hostiť Galeův pohár.

do tej doby sa v Mariánskych Lázňach usporadúva medzinárodný j uniorský turnaj hráčov do šestnástich rokov. Organizuje sa každý rok v rovnakom termíne na konci júna a začiatku júla. "Pre klub a pre mesto je vhodné mať dobrý medzinárodný turnaj svetovej úrovne," myslí si Stanislav Česal.


Tento rok sa zúčastnilo šestnásť štátov z celého sveta. "Prišlo 72 chalanov a 35 dievčat, celkom 107 hráčov z celého sveta," upresňuje Česal. Zúčastnili sa hráči z celej Európy napr.Rusi, Nemci, Poliaci, Ukrajinci, Rakúšania plus hráči z Indie. "Boli bet365 mobil tri, ani jeden z kvalifikácie do turnaja neprešiel. Mali tu mesiac tréningový kemp a na záver mali ako bonus, že sa zúčastnili turnaja, "vysvetľuje.

bet365

Prekvapenie turnaja

medzi dievčatami sa z najvyššie nasadených hráčok nedostala medzi posledné iba jednička. Trojka Kristyna Lavičková skončila v semifinále a dvojka Hindovia sa štvorkou Benešovou hrali finále.

zviedol spolu dramatickú bitku, ktorá vyzerala zo začiatku lepšie pre Hindovia. Tá po vyhratom prvom sete 6: 4 viedla v druhom 4: 1 a 40: 0 a nakoniec prehrala 4: 6.Tretia už zvládla pomerne hladko 6: 2 a zaslúžene zvíťazila.

"Posledné roky sa nejaká česká hráčka dostala do finále," približuje Stanislav Česal.

Medzi chlapcov bola "úmrtnosť" favoritov oveľa väčší. Najvyššie nasadený Jonas Erdmann, minuloročný víťaz, skončil v semifinále na rakete svojho krajana Tima Heger, ktorý ako sedmička turnaja hral nakoniec finále s šestkou Moritzom Pfaff. "To bolo trochu prekvapenie, Erdmann prehral semifinále v troch setoch," vyzdvihuje Česal jedno meno. V semifinále bol eš te pred turnajom pasovaný ako víťaz až pätnásty Čech Lukáš Doubek.

"Ďalším prekvapením je, že málo slovenských hráčov sa dostáva do záverečných kôl.Prvé ročníky vyhrávali bet 365 alebo boli aspoň vo finále a posledné dva tri ročníky sú tam nemeckí hráči. Ústup českých hráčov, čím to je, neviem, "dumá Česal.

Bronzové domáci

bet365 bonus

Vo štvorhre dievčat prekvapili tretím miestom Mariánskolázeňské Nelly Jandová a Tereza Radobický. "To je veľký úspech nášho klubu," raduje sa Česal.

Z chlapcov nehral žiadny domáci. "Dorastá nám silná generácia mladších žiakov, do dvoch troch rokov tieto turnaje hrať budú," predpovedá predseda TCF Signalbau Mariánské Lázně Stanislav Česal.Ved ie ho k tomu fakt, že skončili tretí v republikovej súťaži mladších žiakov.

bet365 stavky

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése